İSTANBUL / BAĞCILAR - Mehmet Niyazi Altuğ Anadolu Lisesi

Nis

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımızı açılışını gerçekleştirdik. 13 projemizin sergilendiği fuara katılım sağlayan başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Yılmaz'a, değerli şube ve okul müdürlerine ayrıca  projelerin mimarı olan öğrenci ve öğretmenlerimize gayretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

MEHMET NİYAZİ ALTUĞ ANADOLU LİSESİ LİSELERDE BİLİM UYGULAMALARI

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ FAALİYET RAPORU

·         Milli Eğitim Bakanlığının bütün liselerde uygulamaya geçirdiği ‘Liselerde Bilim Uygulamaları’ adlı projemizin ilk olarak toplantısını gerçekleştirip, Görevli öğretmen eşliğinde öğrencilere projenin duyurusu yapıldı.

·         Okulumuzun 11.sınıf öğrencileri arasında projeye katılmak isteyenlerden seçimlerimizi yaparak projemizin içeriği hakkında bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdik. Öğrencilerimize Veli izin belgelerini vererek ailelerini bilgilendirmelerini ve onaylarını almalarını istedik.

·         Koordinatör okulun belirlediği konuları ve okul içi konularımızı belirleyip öğrenci gruplarımızı oluşturduk. Öğrenci gruplarımıza bilimsel çalışmaların nasıl yapılacağına dair bilgilendirmeler yapıp çalışmalarını hazırlamaları için süre verdik.

·         İlk yapılacak olan Pano çalışmamız için öğrencilerimiz İklim Değişikliğinin Nedenlerini, Sonuçlarını ve Çözümlerini araştırarak Afiş tasarlamaya başladılar. Afişlerimizde dikkat çekici görseller ve renkler kullanmaya gayret gösterdik.

·         Pano çalışmamızın taslağını oluşturduktan sonra öğrencilerimiz sosyal medyada da konuya dikkat çekmek üzere instagram sayfası açtılar ve sosyal medyada kullanmak üzere bir etiket belirlediler. (instagram adresi: mnaileiklimdegisikligi – etiket: #iklimdegisikliginedurde)

·         Afiş tasarımlarımız bittikten sonra panoya yerleştireceğimiz konu başlığımızı için özel bir görsel tasarlayıp 3 boyutlu hale getirdik. İklim Değişikliği için önemli bir nokta olan Karbon Ayak İzine dikkat çekmek maksatlı 3 boyutlu bir karbon ayak izi tasarlandı.

·         Bütün afişlerimiz, görsellerimiz ve tasarımlarımız hazırlandıktan sonra görevli öğretmen eşliğinde Pano hazırlanmaya başlandı ve Pano çalışmamız bitirildi.

·         Okul içerisinde öğrencilerimize, İdaremize ve öğretmenlerimize konu hakkında bilgilendirme yapmak maksatlı İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ kısaca anlatan Broşür tasarlandı ve bunların dağıtımını gerçekleştirildi.

·         Öğrencilerimiz hayatımızın her alanında İklim Değişikliğini hatırlamalıyız düşüncesi ile okul öğrencilerimize dağıtılması için kitap ayracı tasarladı. Ve bu kitap ayraçlarının dağıtımı da gerçekleştirildi.

·         Okul sitemizde ve Okul instagram adresimizde İklim Değişikliği için açtığımız sosyal medya sayfamızın tanıtımını yapıldı. Velilerimiz dâhil projemizin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlandı.

·         İklim değişikliğine dikkat çekmek için bulmuş olduğumuz etiketi Okulumuzun öğretmenleri bizler için seslendirdi ve daha sonra bu videolar Instagram hesabınızda paylaşıldı.

·         İklim değişikliği projemizin bir diğer aşaması olan resim sergisi için 9. sınıf öğrencilerimiz organize edilerek, çizim konusunda yetenekli olan öğrencilerimizi tespit edildi ve çalışmalara başlandı.

·         Bir hafta içerisinde toplanan çizimler iklim değişikliği için hazırladığımız panomuzun önünde sergiye hazır hale getirildiler.

·         Ders içerisinde öğrencilerimize iklim değişikliğinin nedenleri sonuçları ve çözümlerini bilmeleri için yapılmak üzere kahoot testleri hazırlandı.

·         PROJE İÇERİSİNDE YAPILANLAR

·         Bilinçlendirici pano hazırlığı

·         Öğretmen ve öğrencilere dağıtmak için broşür çalışması

·         Öğretmen ve öğrencilere dağıtmak için kitap ayracı

·         İklim değişikliği temalı resim sergisi

·         İklim değişikliği konulu Kahoot Testi

İnstagram adresimiz: mnaileiklimdegisikligi

Kahoot Test Linki: İklim Değişikliği Kahoot by Zeynep Yetim - Ayrıntılar - Kahoot!

Mrt

Başakşehir Belediyesinin düzenlediği Gençlik Oyunları E Spor Turnuvası'nda MNA okul takımımız il ikincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

Mrt

Basket takımımız, zorlu mücadelelerin ardından coşkulu taraftarımız önünde oynadığı final karşılaşmasında Şeyh Edabali Anadolu Lisesini yenerek ilçe 1.si oldu, emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Değerli öğrenci ve öğretmenlerimiz okul kütüphanemiz, 5163 kitapla haftanın altı günü sizleri ağırlamak için açıktır. Kitapların büyülü dünyasında buluşmak üzere.